20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Pstruh a losos v Muurikka Smoker

Hlavní
Porce: 4
Kuchyně: Gril Muurikka Smoker
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
kaja11


Filet z lososa posypte mořskou solí a nechte ho odležet v chladu po dobu jedné hodiny. Poté sůl z povrchu lososa odstraňte a vetřete do něj směs pepřů a kmínu. Do Muurikka Smoker vložte tác s tenkou vrstvou dřevěné drtě; nejlépe olšové. Po té vložte připravený filet z lososa. Zapněte Muurikka Smoker a uďte filet zhruba 40 minut. Díky tomuto způsobu přípravy získá losos lahodnou kouřovou chuť. Podávejte nejlépe se salátem tzatziki.

Náš tip: Přidejte 10 minut před koncem na dřevní štěpku kostku cukru. Losos získá báječnou barvu.






Postup
  • 0,7 kg filet z lososa a 0,3 kg filet z pstruha
  • 0,5 dl mletého černého pepř
  • 0,5 dl mletého zeleného pepř
  • 0,5 dl mletého růžového pepř
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 dl mořské soli


Další fotografie
 


RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Tuňáková pomazánka

Postup: Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a smícháme s konzervou tuňáka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion na Vyhlídce

Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...